blog

STREET DRAWING

On a little street in Tokyo.

写真 1写真 2写真 3写真 4

ROCKCLIFF RESORT RECEPTION

Atmospheric model for reception building of the Rockcliff Resort.

001005006011010

HOUSE WITH MANGO TREES BY LHA

Dear Ling Hao,

Thank you for inviting us to your newly completed work in Singapore. The size and scale of this house being larger than your other houses, we think, allowed you to refine your recent ideas to a graceful balance. Although we came at a most unbearable moment with the seasonal haze covering the humid heat over the city like some kitchen wrap, we were delighted to find the insides of your architecture suffused with constant little streams of breeze. The staggered layers of floors and textured cement surfaces made alive by skylights above, and views of those big mango trees, made it feel like one is in a garden or a forest. No, perhaps something more primal than that: like walking around a forest without trees or an European hill town without buildings. You always walked looking here and there, this and that. The house seemed larger, because the experiences were richer, but also more intimate, because things overlooked each other. For a long and narrow terraced house with both side walls shared with neighbours imposing the usual limitations to the sequential placement of spaces, yours was indeed a fresh rich experience. The casual coming together of walls, floors, perforated walkways, staircases, sliding glass doors and their resolution imperfect, relaxed and natural, was skiful, clued, but also without “trying too hard” (as you know we are wont to be charmed by). It doesn’t have that Global-Lookbook or Superficial-Luxe affliction that Singapore is infatuated with. It has come from somewhere deeper.
Once again thank you.

yours,
KUU

House with Mango Trees by LingHao Architects, Singapore

jt1jt2jt3jt4jt5jt6jt8jt9jt11jt13jt14jt15

賑やかな景色

計画中の崖の上ホテルの新しいプラン。

グランドレベルに小さな仕掛けをたくさん敷き詰めている。その仕掛けを歩き回り使用することで生まれる賑やかさによって、固く現れる建築のエッジを柔らかいものと出来ないかと考え中である。

ModelModelModelModel

A RING OF ROOMS/ ぐるっと部屋

In this latest version of Pingshan Hotel, the ring of rooms is enlarged; cars drop off  in this large courtyard; a cafe, a spa and little kiosks and pavilions appear inside.

湖に面すこのホテルでは、客室が眺望の良い側に向けてぐるっと配置され、それ以外のロビー、カフェ、ショップ等の部屋は反対側で中庭の森を見るようぐるっと並んでいる。

All plan 2S-2.1Z-IMG_7297Z-IMG_7310

next »
wordpress
statistics